Dit moet u weten voor uw bezoek

Om echt even tot uzelf te komen en samen met uw gezelschap te genieten, worden maar enkele bezoekers per tijdslot toegelaten. Natuurlijk verwelkomen onze medewerkers je weer op de bekende gastvrije manier. Waarbij vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Het reserveren van een toegangsticket voor de datum en tijdstip van uw bezoek is om deze reden voor iedere bezoeker verplicht.

Reserveer uw tickets

Dit zijn de belangrijkste maatregelen die zijn getroffen:

• We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers. Dat doen we door een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende ruimte. Per ruimte wordt dit aantal aangegeven. We hanteren eenrichtingslooproutes, zowel in het museumgebouw als in de kruidentuin. De veiligheid van de bezoekers en onze medewerkers staat altijd voorop.
  • We zorgen voor voldoende en heldere informatie. Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers attenderen gasten op de afspraken.
  • We zorgen voor extra hygiënemaatregelen. Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals deurklinken, tafels en de toiletten. Daarnaast dragen onze medewerkers en vrijwilligers mondkapjes.

Ook zijn er 'spelregels voor u:

• U mag Museum Krona alleen bezoeken als iedereen in uw huishouden (tenminste 24 uur) klachtenvrij is.
  • U houdt anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw eigen gezelschap.
  • U draagt een mondkapje bij het betreden van het museum.
  • U volgt altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum op.
  • U volgt de hygiënemaatregelen​.

Hygiënemaatregelen

• Was uw handen:
    • regelmatig als u op plekken bent waar ook anderen zijn (geweest);
    • 20 seconden met water en zeep, daarna uw handen goed drogen met een papieren handdoek of blazer. Gooi het papier daarna weg in de daarvoor bestemde vuilbak.
    • voordat u naar buiten gaat, als u weer thuiskomt, als u uw neus heeft gesnoten, voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in de daarvoor bestemde afvalbak.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Veelgestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen over uw bezoek aan ons museum alvast op een rij gezet. Bekijk o.a. welke maatregelen er getroffen zijn om uw veiligheid binnen onze kloostermuren te waarborgen.

Alleen samen houden we het museum open!

Klik hier voor meer informatie over de huidige situatie volgens het RIVM.