Uw eigen Laatste Avondmaal in Museum Krona

Uw eigen Laatste Avondmaal in Museum Krona

21 maart 2022 t/m 8 april 2022

Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci uit Milaan uit 1498 weet vele kunstenaars, schilders en fotografen tot op de dag van vandaag nog altijd te inspireren. Al vanaf het begin trok het de aandacht en aan het einde van de vorige eeuw wordt daar een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd, als fotografen zich over het werk gaan ontfermen. Zij zien in het werk van Leonardo een ideale module voor het groepsportret. Waar Raoef Mamedov de rollen van Jezus zijn apostelen toebedeelt aan mensen met downsyndroom, verschijnen ook andere versies, gekleurd door maatschappijkritiek: een portret van enkel vrouwen, Afro-Amerikanen, beroemdheden of politieke kopstukken.

Detail uit Het Laatste Avondmaal, kopie naar Leonardo Da Vinci. Collectie abdij van Tongerlo, foto Johan Geleyns.

Ook u heeft de kans om uw versie van Het Laatste Avondmaal terug te zien als onderdeel van de expositie in Museum Krona. Heeft u een foto, schilderij, collage of werk van een ander medium dat is geïnspireerd op het ultieme groepsportret van Leonardo? Meld het werk dan aan via het formulier hieronder, lever het aan bij Museum Krona en bewonder het werk in een museale setting.

Aanmelden van het werk kan t/m vrijdag 8 april, via het formulier onder aan deze pagina. Houd rekening met de volgende criteria:

  • Het werk mag niet groter zijn dan 1,20 x 80 cm (staand of liggend).
  • Indien het werk hangend gepresenteerd moet worden, dient u het werk op voorhand te voorzien van een bevestigingssysteem.

Museum Krona behoudt zich het recht om aangemelde werken te weigeren vanwege een te groot aantal aanmeldingen of andere onvoorziene redenen.

* verplichte velden

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.