Een inspirerende lezing voor volwassenen

Een inspirerende lezing voor volwassenen

22 januari 2023 van 15:00 tot 18:30

Ter gelegenheid van tentoonstelling In het LICHT, organiseert Museum Krona op zondag 22 januari een inspirerende lezing in samenwerking met Sterrenwacht Halley. De lezing is geschikt voor volwassenen met belangstelling voor sterrenkunde.

Reserveer uw ticket(s)

De kosmos ‘uitgelicht’

Om 15.00 uur start de lezing in Museum Krona. Een van Halley's 'sterrenkundigen' neemt u mee in de wereld van sterren, hemellichamen en planeten, met in het bijzonder de zon en het licht dat zij uitstraalt. Aansluitend vertelt conservator Wouter Prins over de tentoonstelling In het LICHT, die op dit moment te zien is in het museum. ‘De kosmos’ is één van de thema’s die worden uitgelicht in de expositie.

Na afloop kunt u optioneel en op eigen gelegenheid naar Sterrenwacht Halley in Vinkel, voor het vervolg van de activiteit. Hier krijgt u een korte rondleiding door het planetarium, waar u de beweging van de sterrenhemel leert kennen en kunt bekijken.

Programma

15.00 uur | Ontvangst met koffie en thee in Museum Krona

15.15 uur | Start van de lezing ‘De kosmos uitgelicht in Museum Krona

16.00 uur | Start van de lezing door conservator Wouter Prins

16.30 uur | Eind van het programma in Museum Krona

16.30 -18.00 uur | Rondleiding bij Sterrenwacht Halley (optioneel, een aanvullend ticket is hiervoor vereist)

Reserveer uw ticket!

Voor deze lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is helaas écht vol. De kosten voor deze activiteit bedragen €14,- zonder aanvullend bezoek aan Sterrenwacht Halley en €20,-  met aanvullend bezoek aan Sterrenwacht Halley. Heeft u een Museumkaart? Dan bedragen de kosten zonder aanvullend bezoek aan Halley €4,- per persoon en €10,- met aanvullend bezoek aan Sterrenwacht Halley. Hiervoor heeft u toegang tot Museum Krona en Sterrenwacht Halley en zorgen wij voor een kopje koffie of thee bij de ontvangst.

Reserveer uw ticket(s)

Aanvullende informatie

Na de lezing in Museum Krona, gaat u op eigen gelegenheid naar Sterrenwacht Halley in Vinkel voor het vervolg van het programma. Zorg dus dat u passend vervoer en een routebeschrijving bij u heeft. Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT in Vinkel. Sterrenwacht Halley is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Deze activiteit wordt u aangeboden in samenwerking met Sterrenwacht Halley en is onderdeel van Krona’s tentoonstelling In het LICHT. De expositie verbindt hedendaagse lichtkunstwerken met zeldzame objecten uit Nederlandse en Duitsche schatkamers, die de sensatie en spirituele ervaring van licht samenbrengen in zes thema's.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.