Lezing door Guido Geelen en Wouter Prins

Lezing door Guido Geelen en Wouter Prins

9 juli 2023 van 14:00 tot 15:30

Sinds kort wordt de abdijvleugel van Museum Krona opgesierd door zeven getijdenklokken, gemaakt door kunstenaar Guido Geelen. De klokken spelen in op de getijden, het vaste dagritme van het kloosterleven. In relatie met de context van Museum Krona - dat deel uitmaakt van een deels door zusters Birgittinessen bewoond abdijcomplex - vormt dit werk een waardevolle en eigenzinnige toevoeging aan onze collectie hedendaagse religieuze kunst. Sluit op zondag 9 juli aan bij een lezing waarin zowel kunstenaar Guido Geelen als conservator Wouter Prins het woord nemen om te vertellen over deze bijzondere serie.

Reserveer uw ticket(s)

Mede vanwege de bijzondere verbintenis met de Birgittinessenabdij wordt in de programmering van het museum veel aandacht geschonken aan de geschiedenis en betekenis van het kloosterleven, in verleden en heden. De klokken verwijzen naar de werkzaamheden en dagelijkse gebruiken van het kloosterleven: bidden en werken, eten en drinken, verbouwen en timmeren, strijken en vouwen.

De lezing start om 14.00 uur in de abdijvleugel van Museum Krona. De kosten voor de lezing bedragen €2,50 + een regulier toegangsbewijs voor het museum. Reserveer uw ticket(s) via de rode button hieronder.

Reserveer uw ticket(s)

Al vijf van de zeven klokken geadopteerd

Wie maakt de serie compleet?

Om ons 50-jarig jubileum kracht bij te zetten, zijn we hard op weg om de serie getijdenklokken van Guido Geelen te verwerven. Inmiddels zijn 5 van de 7 klokken aan ons toevertrouwd. Bent u geïnteresseerd om ons de aankoopsom van één klok of een deel daarvan te schenken? Neem contact op met Corine Crone, corine@museumkrona.nl of bel naar Museum Krona, 0413-263431.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.