'Van Da Vinci tot Mamedov' - Lezing door conservator Wouter Prins

'Van Da Vinci tot Mamedov' - Lezing door conservator Wouter Prins

10 april 2022 van 14:30 tot 16:00

Wat maakt Het Laatste Avondmaal van Leonardo zo bijzonder? Waarom is het uitgegroeid tot het groepsportret bij uitstek? Behalve dat het ongekend goed geschilderd is, een meesterwerk uit de renaissance, perspectivisch en symmetrisch, realistisch en met suggestieve doorkijk naar de Alpentoppen die vanuit Milaan te zien zijn.

In deze lezing neemt conservator Wouter Prins u mee in de wereld van Da Vinci en in zijn voetsporen Mamedov, over het drama dat beide kunstenaars op fenomenale wijze hebben weten vast te leggen. Het meesterwerk van psychologie en dramatiek dat schilders, kunstenaars en fotografen tot op de dag van vandaag nog altijd weet te inspireren.

Het bijwonen van de lezing is kosteloos op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum (een regulier ticket of Museumjaarkaart) én na aanmelding via de button hieronder.


Reserveer uw ticket

 

Het Laatste Avondmaal. Diederik Bouts,1416–1467/68. Sint-Pieterskerk, Leuven.

De lezing wordt muzikaal ondersteund door gitariste Ekaterina Uvarova, masterstudente aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.