The Last Supper. Lezing met Raoef Mamedov - Belangrijke mededeling

The Last Supper. Lezing met Raoef Mamedov - Belangrijke mededeling

5 maart 2022 van 14:00 tot 16:00

Zaterdag 5 maart opent Museum Krona de expositie Het Laatste Avondmaal. Van Da Vinci tot Mamedov. De in Moskou woonachtige Raoef Mamedov zou als hoofdgast bij de opening aanwezig zijn voor een lezing over zijn werk The Last Supper.

De afgelopen dagen is er vanwege de vreselijke oorlog in de Oekraïne veel gebeurd, ook met Mamedov persoonlijk. Tijdens een demonstratie tegen de oorlog afgelopen donderdag is hij gearresteerd. Inmiddels is hij weer vrijgelaten en gelukkig is hij er vanaf gekomen met slechts blauwe plekken en kneuzingen. Overkomen naar Nederland is echter niet langer mogelijk.

In overleg met Mamedov en zijn vertegenwoordiger in Nederland, galeriehoudster Lilja Zakirova, hebben we besloten om de expositie aanstaande zaterdag te starten zonder feestelijke opening. U bent echter wel van harte welkom. Lilja Zakirova en conservator van het museum Wouter Prins zijn graag bereid uw vragen over Mamedov en de expositie te beantwoorden.

Mamedov method of working. 1998. © Galerie Lilja Zakirova, Heusden.

Restitutie

Voor deze middag gelden de normale entreetarieven. Natuurlijk ontvangt u indien gewenst het reeds betaalde bedrag voor de lezing terug. Klik hiervoor op de rode button hieronder, het bedrag wordt dan binnen 30 dagen teruggestort door onze partners van Ticket Support. U kunt er ook voor kiezen om het bedrag niet terug te vragen. Het bedrag dat niet wordt teruggevraagd, zullen wij storten op Giro 555 ten behoeve van de vluchtelingen uit Oekraïne. 

Ik wil mijn geld terugvragen

Over de tentoonstelling

Recent wist Museum Krona The Last Supper, een monumentaal vijfdelig fotowerk uit 1998 van de Russische fotograaf-cineast Raoef Mamedov te verwerven. Met deze aankoop, een van de meest ambitieuze van het museum van de afgelopen jaren, wordt de collectie verrijkt met een werk dat velen weet te ontroeren. Geïnspireerd op het meesterwerk van Leonardo Da Vinci heeft de fotograaf de rollen van Jezus en zijn apostelen toebedeeld aan mensen met een downsyndroom. Een vorm van eerbewijs aan een in Rusland in psychiatrische centra weggeborgen groep.  In de expositie wordt ontvouwd hoe Mamedov en andere kunstenaars zich hebben laten inspireren door het beroemde Laatste Avondmaal van Da Vinci. 

Meer informatie

Kopie naar Het Laatste Avondmaal, waaraan de Da Vinci zelf meeschilderde. Abdij van Tongerlo (B)

De tentoonstelling Het Laatste Avondmaal. Van Da Vinci tot Mamedov is te zien van 5 maart t/m 22 mei 2022. De tentoonstelling en deze lezing zijn tot stand gekomen in samenwerking met Galerie Lilja Zakirova.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.