Ga op ontdekkingsreis door het heelal!

Ga op ontdekkingsreis door het heelal!

22 april 2023 van 14:30 tot 18:00

Na vele enthousiaste reacties op voorgaande edities, kun je op zaterdag 22 april opnieuw op ontdekkingsreis door het heelal! In samenwerking met Sterrenwacht Halley kom je van alles te weten over sterren en meteorieten, ga je zelf aan de slag met een knutselworkshop en kun je na afloop zelfs met een échte telescoop naar de sterrenhemel kijken. Na afloop krijgen alle kinderen een leuke verrassing mee naar huis.

Reserveer je ticket(s)

Een activiteit voor het hele gezin

Om 14.30 uur begint de activiteit in Museum Krona. Een van Halley's 'sterrenkundigen' vertelt je daar van alles over sterren, meteorieten en ons zonnestelsel. Je kunt zelfs in het museum een echte meteoriet bekijken die ruim 180 jaar geleden in Uden is neergekomen!

Knutselactiviteit

Nu je van alles hebt geleerd over sterren en meteorieten, ga je zelf aan de slag met een leuke knutselactiviteit, samen met je ouder(s) of begeleider(s). Zo heb je na afloop iets leuks om mee naar huis te nemen als herinnering aan deze dag.

Sterrenkijken bij Halley

Aansluitend, als het donker is, ga je ook nog naar Sterrenwacht Halley in Vinkel om door een echte, grote telescoop naar ons zonnestelsel te kijken*. Je krijgt een korte rondleiding in het planetarium, waar je sterrenbeelden en de beweging van de sterrenhemel leert kennen. Misschien kun je zelfs de maan en de planeten zien!

Programma

14.30 uur | Start van de gezinslezing ‘Sterren en meteorieten’ in Museum Krona

15.00 uur | Pauze met iets lekkers te drinken in Museum Krona

15.15 – 16.15 uur | Knutselactiviteit in Museum Krona

16.30 -18.00 uur | Rondleiding en sterrenkijken bij Sterrenwacht Halley

Reserveer je ticket!

Heb jij zin in een bijzondere activiteit voor het hele gezin? Reserveer dan snel je ticket! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is helaas écht vol. De kosten voor deze middag vullende activiteit bedragen €7,50 voor kinderen t/m 18 jaar. Ouders en begeleiders betalen €7,50 met Museumkaart en €17,50 zonder Museumkaart. Hiervoor heb je toegang tot Museum Krona en Sterrenwacht Halley, zorgen wij voor iets lekkers te drinken én alle materialen voor de knutselactiviteit.

Reserveer je ticket(s)

Aanvullende informatie

* Sterrenkijken kan alleen bij heldere hemel. Is het op zaterdag 22 april slecht weer? Dan hou je jullie bezoek aan Sterrenwacht Halley, en dit gedeelte van het programma, tegoed voor een ander moment.

Na de lezing en knutselactiviteit in Museum Krona, ga je op eigen gelegenheid naar Sterrenwacht Halley in Vinkel voor het vervolg van het programma. Zorg dus dat je met passend vervoer en een routebeschrijving bij je hebt. Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT in Vinkel. Sterrenwacht Halley is niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Deze activiteit wordt u aangeboden in samenwerking met Sterrenwacht Halley en is onderdeel van Krona’s tentoonstelling In het LICHT. Een expositie over de sensatie en spirituele ervaring van licht in thema’s als meteorieten, zwarte gaten, de sterrenhemel, en de rest van de kosmos. 

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.