Vier deze feestelijke opening met ons!

Vier deze feestelijke opening met ons!

13 mei 2023 van 11:00 tot 17:00

Op zaterdag 13 mei viert Museum Krona de feestelijke opening van de tentoonstelling Krona als hoofdzaak en geeft daarmee direct het startsein van onze jubileumperiode. We nodigen u van harte uit om deze feestelijke dag – gevuld met activiteiten, workshops, demonstraties en muziek – samen met ons te vieren. Het bijwonen van deze dag is kosteloos op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Wanneer wij van u een extra bijdrage vragen, staat dat bij de activiteit vermeld.

Meer informatie over de tentoonstelling

Programma

Workshop ‘maak je eigen hoed van vilt!’

Van 11.00 – 15.00 uur 

Van het Birgittijnse kroontje tot de creaties van Stephen Jones en hoeden gedragen door politici tijdens Prinsjesdag: laat je inspireren door de hoofddeksels uit de tentoonstelling en ga zelf aan de slag tijdens een creatieve workshop. Creëer onder begeleiding van kunstenares Dieuwerke de Ruiter een vilten hoed naar eigen wens. De workshop vindt plaats van 11.00 tot 15.00 uur en voor deelname vragen wij een bijdrage van €17,50 inclusief entree museum, een rondleiding door de tentoonstelling, materiaal, koffie en gebak. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan de workshop, dus wacht niet te lang!

Uitverkocht

Lezing 'Hoeden, hoeden en nog eens hoeden' door Birthe Weijkamp

Van 13.30 – 14.00 uur 

Birthe, de gastcurator van deze tentoonstelling, is een enthousiaste mode- en kunsthistorica met een passie voor vintage mode. Haar kennis over mode en de liefde voor het dragen van oude kleren combineert ze graag in haar werk. 
Na haar bachelor Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit heeft zij zich verder gespecialiseerd in mode tijdens de master Museumconservator. Hiervoor werkte ze een jaar als conservator in opleiding bij de afdeling kostuum van het Rijksmuseum. Hier heeft ze na haar afstuderen aan verschillende projecten meegewerkt, zoals de tentoonstelling Catwalk

Lezing 'De zusters in een 'nieuw' habijt' door Addy van den Krommenacker

Van 14.00 – 14.30 uur 

Addy van den Krommenacker is geboren in Uden. Als kleine jongen tekende hij prinsessenjurken in behangboeken uit de schilderswinkel van zijn ouders. Als hij naar Den Bosch verhuist, gaat hij werken bij modeboetiek Tic-Tac, die hij later overneemt. In die tijd kleedt hij als stylist ook Sandra Reemer voor onder meer Sterrenslag en later ook Willeke Alberti en Jette van der Meij. 
Sinds 2001 maakt hij couture, die hij tijdens grote jaarlijkse shows presenteert, in binnen- en buitenland. Van den Krommenacker nam als jurylid deel aan America's Next Topmodel; modellen in de finale en ook presentatrice Tyra Banks lieten zich door hem kleden. 
Van den Krommenacker heeft zijn salon in Grave. Zijn inspiratie haalt hij onder meer uit Italiaanse landschappen zoals Santa Margherita Ligure en uit kunstwerken als de Tuin der lusten van Jheronimus Bosch. Dit kunstwerk heeft Addy geïnspireerd tot het maken van de "Bosch by Addy"-collectie. 

Officiële opening door de commissaris van de Koning, mevrouw mr. I.R. Adema

Vanaf 15.30 uur volgt de officiële en feestelijke openingsceremonie door de commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.