Boekpresentatie Weelde aan Groen: 4 kloostertuinen in Noordoost-Brabant

Boekpresentatie Weelde aan Groen: 4 kloostertuinen in Noordoost-Brabant

5 maart 2021 van 16:00 tot 17:30

Achter de muren van menig klooster bevindt zich een weelde aan groen. De kruidentuin in Uden,  de Hof van Lof in Megen, de stiltetuin in Velp bij Grave en de historische landschapstuin in St. Agatha zijn stuk voor stuk verborgen parels die ieder voor zich een ander aspect van de kloostertuin vertegenwoordigen.

Gids Een weelde aan groen

Op vrijdag 5 maart wordt een handzaam boekje gepresenteerd, dat de reiziger door de geschiedenis van deze kloosters en de aanleg van de tuinen gidst. Van iedere tuin is een overzichtelijke kaart gemaakt met daarin verwerkt de planten en kruiden, waarvan de werkzaamheid en symboliek worden toegelicht. De tuinen worden met elkaar verbonden door diverse fietsroutes. Samen met andere praktische informatie maken deze van het boek een niet te missen gids voor ieder liefhebber van kruiden- en kloostertuinen.

© Hans Koster

Kloostertuinenexcursies

In de periode mei - juli 2021, als de tuinen op z’n mooist zijn, worden er kloostertuinexcursies (rondleidingen in combinatie met lezingen) georganiseerd, zodat je op eigen wijze kennis kunt maken met al die verborgen parels op hun unieke, historische locaties. Meer informatie volgt.

 

Partners: Berne Media, Emmaklooster (Velp), Klooster St. Agatha, Minderbroedersklooster/Hof van Lof (Megen).

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.