Meld je aan voor de workshop 'Papierknippen'!

Meld je aan voor de workshop 'Papierknippen'!

5 juni 2024 van 13:30 tot 16:00

Papierknippen is terug van weggeweest! Dankzij herwaardering voor het ambacht is er de laatste jaren weer een groeiende belangstelling voor papierknipkunst. Het is een ambacht die wereldwijd wordt beoefend en waarmee de mooiste en meest verfijnde kunstwerken worden gemaakt. In de tentoonstelling Verborgen achter Muren is een selectie te bewonderen. Op woensdag 5 juni kunt u zelf creatief aan de slag met een workshop papierknippen onder leiding van Hanneke en Anke, leden van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst.

Reserveer uw ticket(s)

Programma

De middag start om 13.30 uur met koffie of thee en een frambozenkroontje. Aansluitend neemt een van onze museumgidsen u mee in een rondleiding door de tentoonstelling Verborgen achter Muren om de nodige inspiratie op te doen. Om 14:00 uur start de workshop papierknippen, onder het genot van iets lekkers te drinken. U leert de basistechnieken van het knippen en vouwen voor de mooiste symmetrische patronen. De workshop is bedoeld voor volwassenen en er is geen ervaring vereist om deel te (kunnen) nemen. De workshop duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Selectie knipselprenten, te zien in Museum Krona.

Kosten en materialen

U hoeft zelf niets mee te brengen, alle materialen (startersset papierknippen inclusief schaartje) zijn aanwezig. De kosten voor deze workshopdag inclusief entree, koffie/thee met gebak, een rondleiding, materialen en een drankje bedragen €37,50 voor mensen met Museumkaart en €42,50 zonder Museumkaart.

Reserveer uw ticket(s)

Beeld header en homepage | 'De liefde is de eerste wet'. Jan de Prentenknipper. Collectie Zeeuws Museum, Middelburg. Inv.nr. M14-015. Fotograaf: Jan Torfs - Art & Science.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.