Katholiek Brabant

Katholiek Brabant

7 oktober 2017 t/m 31 januari 2018

Drie maanden lang staat het museum in het teken van de kleurrijke fotografie die Ramon Mangold maakte van het Katholieke leven in Brabant in de afgelopen tien jaar. Vanuit diverse richtingen is te zien hoe springlevend en aantrekkelijk het katholiek-religieuze leven in ons land is en hoe de kerkprovincie zich verhoudt tot de grote wereldkerk. De diversiteit van de katholieke cultuur springt naar voren in de beelden van zowel jongeren als ouderen, van de rijkdom aan liturgie, volksdevotie, processies en natuurlijk Maria.

fotografie: Ramon Mangold

Bij deze expositie is ook een bijzonder mooi boek uitgebracht met daarin honderden foto’s. Dit boek is te koop in onze museumwinkel of te bestellen via bestel@ramonmangold.nl

fotografie: Ramon Mangold

Ramon Mangold (1980) is documentair en journalistiek fotograaf, en sinds 2006 verbonden als vakdocent aan de 'School voor Fotografie'. Met zijn serie over Mgr. De Korte won hij in 2016 de eerste prijs bij de 'Zilveren Camera' in de categorie 'Personen in beeld'.

fotografie: Ramon Mangold

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.