Maria van het Nieuwe Normaal

Maria van het Nieuwe Normaal

17 oktober 2020 t/m 13 december 2020

De wereld is veranderd. Daar is geen ontkennen aan. Van het stoppen van handen schudden begin maart, tot scholen, horeca en musea die sloten en overbezette IC's. Iedereen heeft de coronaperiode op een andere manier beleefd. De tentoonstelling Maria van het Nieuwe Normaal toont een breed scala aan voorwerpen die allemaal een verhaal met zich meedragen. Die bepaalde gevoelens en herinneringen aan de coronaperiode oproepen. Fijne, maar ook minder fijne herinneringen. Verhalen van toen èn van nu.

Reserveer uw tickets

Dorothée Verstegen vertelt het verhaal van haar Peter en zijn fascinatie met Volkswagen Kevers

Het is een tentoonstelling voor en door de Udenaar 

In Maria van het Nieuwe Normaal worden vele initiatieven en verhalen gebundeld. Van de papieren bloemen en vlinders van Brabantzorg, de cartoons van Gert de Goede, stopmotions uit het project 'Me, Myself & Quarantaine' van het Udens College, de reizende dagboeken, de videoportretten van de kunstenaars Riebeek tot de fotoserie van medewerkers van Bernhoven. Maar ook de gouden deur van een VW Kever, een high-five-machine, een kapotte drone en een tondeuse ontbreken niet. 

Niels Swinkels besloot vanuit de kerktoren van de Petruskerk muziek te maken voor de Udenaren

Verhalen delen werkt bemoedigend en verbindend

Uit de tentoonstelling blijkt de impact van de corona en de genomen maatregelen. Sommigen zal het helpen bij het verwerken van ervaringen in het leven. Weer anderen geeft het stof tot nadenken voor nu. Bovenal is het een indrukwekkend eerbetoon aan iedereen uit Uden die geraakt is. 

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.