Xpress, Circle of Talent exposeert in Museum Krona!

Xpress, Circle of Talent exposeert in Museum Krona!

15 mei 2024 t/m 2 juni 2024

Koninklijke weefsels, futuristische kroonjuwelen en een kristallenkluis: vanaf aanstaande woensdag pronkt een bonte verzameling kunstwerken in de educatiezaal van Museum Krona. Ongeveer 55 schoolklassen uit de gemeente Maashorst hebben, geïnspireerd op de tentoonstelling Verborgen achter Muren, werk gemaakt onder begeleiding van de kunstvakdocenten van Xpress. Na de feestelijke opening op woensdag 15 mei door burgemeester Hans van der Pas is de Xpress-expositie te zien t/m zondag 2 juni.

Bonte verzameling

De gemaakte kunstwerken zijn net zo divers als de collectie van Museum Krona zelf: het varieert van (geverfd) textiel tot foto’s, video’s, schilderijen en zelfs ruimtelijke objecten. Alle kunstdiciplines (beeldend, theater, dans en muziek) komen aan bod. De kunstwerken zijn geïnspireerd op de tentoonstelling en is een extra gouden randje op de bekroning van ons 50-jarig jubileum.

Boom van Troost en Hoop

De kunstwerken in de educatiezaal zijn gemaakt door leerlinge van groep 1 t/m groep 8 uit het primair onderwijs. Daarnaast heeft ook één voortgezet onderwijsklas een bijdrage geleverd aan het geheel: de Boom van Troost en Hoop - een groot, stalen bouwwerk - wordt tijdens de opening opthuld en zal later een definitieve plek krijgen in het Bevrijdingspark in Uden. Het kunstwerk is gemaakt door leerlingen van het Udens College afdeling VMBO, in samenwerking met kunstenares Juul Rameau, Metaalplan Uden en Museum Krona.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.