FEEST! In de abdij

FEEST! In de abdij

12 April 2017 up to 31 December 2021

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Loofhuttenfeest en Carnaval. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Museum Krona presenteert de bijzondere tentoonstelling FEEST! IN DE ABDIJ.

onderschrift 1

Aan de hand van topstukken, bijzondere voorwerpen en digitale media leren kinderen over verschillende religieuze feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen. Naast christelijke feesten komen er ook feesten uit andere religies aan bod, als het Suikerfeest en Holi. 

Gratis met de bus naar het museum!

Voor Feest! In de Abdij is er gratis busvervoer mogelijk van en naar het museum. Neem contact met ons op en wij regelen gratis busvervoer!

'Feest! In de abdij' is een onderdeel van 'Feest! Weet wat je viert', een initiatief van Museum Catharijneconvent, Utrecht in samenwerking met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Tropenmuseum in Amsterdam, Wereldmuseum in Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Museum Krona in Uden, Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg, Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde en Villa Zapakara in Paramaribo

Share this page

Sign up for the newsletter