Lezing 'Dalí, Freud en Chagall'

Lezing 'Dalí, Freud en Chagall'

6 november 2022 van 14:00 tot 15:30

UITVERKOCHT | Op zondag 6 november, van 14.00 uur tot 15.30 uur, organiseert Museum Krona een middag waarin de series van Dalí die momenteel in het museum te zien zijn, centraal staan. Deze middag staat ook in het teken van de officiele presentatie van een schenking door multimediakunstenaar Eddy Seesing. Deze middag wordt muzikaal ondersteund door gitariste Ekaterina Uvarova

De kosten voor het bijwonen van deze feestelijke en inspirerende middag bedragen €2,50 + een geldig entreebewijs voor het museum. U kunt uw ticket(s) reserveren via de rode button hieronder.

Uitverkocht

Dalí, Freud, Mozes. Een (a-)religieus verbond  

Zo luidt de titel van de korte lezing waarin Patrick Chatelion Counet  Sigmund Freuds Der Mann Mozes und die monotheïstische Religion en Dali illustraties bij het boek zal toelichten.

Patrick Chatelion Counet is emiritus bijzonder hoogleraar Bijbel in de Nederlandse Cultuur van de Universiteit van Amsterdam en voormalig secretaris van de Konferentie Nederlandse Religieuzen, met pensioen. Hij is auteur van o.a. va Vijftig Tinten God. Essays en columns op de rand van Capgras (2020) en De Deetman Files. Misstanden in het kerkelijk kindermisbruik (2020). 

De bijbelseries van Dalí en Chagall

Samensteller van de expositie Wouter Prins vergelijkt de bijbelseries van Dalí en Chagall. Dalí en Chagall zijn generatiegenoten, behoorden tot de Parijse avant-garde, lieten zich inspireren door hun dromen, maar in hun interpretatie van de Bijbel gaan hun wegen uiteen. 

Tranen van bloed, 1974 © Salvador Dalí, Fundación Gala-Salvador Dalí, c/o Pictoright Amsterdam 2022

Schenking fotoserie Religie Nu

Recent schonk multimediakunstenaar Eddy Seesing de 71 werken uit zijn fotoserie Religie Nu, spiritualiteit in Nederland aan het museum. Tussen 2004 en 2011 legde Seesing de rituelen en gebruiken binnen de zeer diverse geloofsgemeenschappen in ons land vast. De serie bewijst dat religie in Nederland volop leeft, zeker onder nieuwe bewoners. Seesing zal deze middag zijn motivatie en ervaringen met ons delen. 

Met serie Religie Nu wordt het collectieonderdeel fotografie versterkt. Tot deze collectie behoren onder meer de series Miserere en Een Laatste Groet van Marrie Bot, Dienstmaagd des Heren? van Bertien van Manen en Katholiek Brabant van Ramon Mangold.

'Pentecost Revival Church' (detail),uit de fotoserie 'Religie Nu'. Fotograaf Eddy Seesing

Kosten

De kosten voor het bijwonen van deze feestelijke en inspirerende middag bedragen €2,50 + een geldig entreebewijs voor het museum. U kunt uw ticket(s) reserveren via de rode button hieronder.

Reserveer uw ticket(s)

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.