Steun ons

Steun ons

De toekomst van Museum Krona ligt deels in de handen van de steun van particulieren, bedrijven en fondsen. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende manieren waarop u kunt bijdragen aan het onderhouden, uitbreiden en tonen van onze rijke collectie aan twintigduizend bezoekers per jaar. Helpt u ons mee?
 

Adopteer een klok

Dit jaar, 2023, vieren wij ons halve eeuw feest. Een jubileum dat wij kracht willen bijzetten door de verwerving van zeven getijdenklokken, gemaakt door kunstenaar Guido Geelen. De zeven klokken spelen in op de getijden, het vaste dagritme van het kloosterleven. In relatie met de context van Museum Krona vormt dit werk een waardevolle en eigenzinnige toevoeging aan onze collectie hedendaagse religieuze kunst. Om deze zeer gewenste aankoop mogelijk te maken, doen wij een beroep op u. Met uw bijdrage kunnen wij de aankoop realiseren. U kunt ons de aankoopsom van één klok of een deel daarvan schenken. Daarmee ‘adopteert’ u een klok en zal uw naam bij de klok vermeld worden.

 

De zeven klokken spelen in op de getijden, het vaste dagritme van het kloosterleven. In relatie met de context van Museum Krona vormt dit werk een waardevolle en eigenzinnige toevoeging aan onze collectie hedendaagse religieuze kunst. Museum Krona maakt namelijk deel uit van een deels door zusters Birgittinessen bewoond abdijcomplex. Mede vanwege deze uitzonderlijke verbintenis wordt in de programmering van het museum veel aandacht geschonken aan de geschiedenis en de betekenis van het kloosterleven, in verleden en heden. De klokken zijn eerder getoond in Oosterhout tijdens de 2e biënnale in de Heilige Driehoek in de zomer van 2021. Met de organisatie van de biënnale is Museum Krona een samenwerkingsverband aangegaan om belangrijke kunstwerken permanent in Museum Krona onder te brengen.

De vraagprijs van de klokken bedraagt € 8000 per stuk. Guido Geelen is bereid ons een jubileumkorting van 30 % te geven indien wij de serie in zijn geheel aankopen. Dat komt neer op € 5000 per klok, samen € 35.000. Om deze zeer gewenste aankoop mogelijk te maken, doen wij een beroep op u.

 

Hoe kunt u schenken?

 

U kunt een klok adopteren door de vraagprijs van een klok, € 5000 over te maken en te schenken aan Stichting Vrienden van Museum Krona. Met uw bijdrage kunnen wij de aankoop realiseren. Neem hiervoor contact op met Corine Crone, corine@museumkrona.nl. U kunt ook met een door u samengestelde groep of bedrijf een klok schenken of kiezen voor een bijdrage naar keuze. Het bedrag dat u wilt schenken, kunt u overmaken naar NL 34 INGB 0000 0671 14 op naam van Stichting Vrienden van Museum Krona, met als kenmerk Adopteer een klok. 

Het museum beschikt over een ANBI status waardoor u met belastingvoordeel kunt schenken. De hoogte van de belastingaftrek is afhankelijk van het belastbaar inkomen en kan oplopen tot 52%. Mocht u een gift of de aankoop van een klok vanuit uw bedrijf overwegen, neem dan contact op met corine@museumkrona.nl om de mogelijkheden te bespreken. Neem voor inhoudelijke vragen over de klokken contact op met Wouter Prins, wouter@museumkrona.nl.

 

Geefwet

 

De Geefwet stimuleert schenken aan culturele organisaties. Deze Geefwet is een extra stimulans in de giftenaftrek in de inkomsten- en vennootschapsbelasting voor giften aan culturele ANBI’s zoals Museum Krona. De rijksoverheid wil daarmee de giften van particulieren en bedrijven stimuleren. De meest opvallende fiscale maatregel is de vermenigvuldigingsfactor (multiplier) van 1,25 op giften. Dit betekent dat het bedrag van de gift voor de berekening van de giftenaftrek wordt verhoogd met 25%. Deze extra aftrek geldt voor een maximum aan schenkingen van € 5.000 per jaar. Voor bedrijfsgiften is de aftrek ook verruimd. Het totaal aan aftrekbare giften door een onderneming mag 50 % van de fiscale winst bedragen met een max. van € 100.000. Voor de vennootschapsbelasting geldt een multiplier van 50 %, tot een max. van € 5.000 per jaar. Er kan max. € 2.500 extra in aftrek worden gebracht.

Andere manieren om Museum Krona te steunen

Cultuur maakt rijker. Net als vriendschap. Momenteel telt stichting Vrienden van Museum Krona ongeveer 100 Vrienden. Als Vriend bent u onze ambassadeur. U draagt Museum Krona een warm hart toe en promoot het museum waar mogelijk, maar u draagt ook financieel bij aan de verrijking van onze bijzondere collectie. Dat waarderen we. Daarom heeft u als Vriend bij ons een streepje voor en geniet u als Vriend van Museum Krona van veel extra’s.

Onze lidmaatschappen en voordelen

Word Vriend voor €50,- per jaar

Wordt u vriend voor €50,- per jaar, dan krijgt u

 • Voor één persoon een jaar lang gratis toegang tot Museum Krona 
 • Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Museum Krona
 • Nodigen we u eens per jaar uit voor een exclusieve excursie

Word direct vriend

 

Word Vriend voor €100,- per jaar

Wordt u vriend voor €100,- per jaar, dan krijgt u

 • Voor één persoon een jaar lang gratis toegang tot Museum Krona 
 • Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Museum Krona
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een exclusieve excursie
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een gratis lezing
 • De mogelijkheid tot voorinschrijving op een exclusief diner in Museum Krona

Word direct vriend

 

Word Vriend voor €500,- per jaar

Wordt u vriend voor €500,- per jaar, dan krijgt u

 • Voor één persoon een jaar lang gratis toegang tot Museum Krona 
 • Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Museum Krona
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een exclusieve excursie
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een gratis lezing
 • De mogelijkheid tot voorinschrijving op een exclusief diner in Museum Krona
 • Een rondleiding in Museum Krona voor max. 15 personen, inclusief toegang, koffie en gebak

Word direct vriend

 

Word Vriend voor €1000,- per jaar

Wordt u vriend voor €1000,- per jaar, dan krijgt u

 • Voor 2 personen een jaar lang gratis toegang tot Museum Krona 
 • Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Museum Krona
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een exclusieve excursie
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een gratis lezing voor 2 personen
 • De mogelijkheid tot voorinschrijving op een exclusief diner in Museum Krona
 • Een rondleiding in Museum Krona voor max. 15 personen, inclusief toegang, koffie en gebak
 • Eens per jaar de beschikking over onze Feestzaal voor een activiteit (max. 70 personen), inclusief koffie en thee
 • Voor 2 personen gratis gebruik van koffie en thee bij bezoek aan Museum Krona

Wilt u voor uw financiële bijdrage een factuur ontvangen? Stuur een mail naar info@museumkrona.nl.

Word direct vriend

 

Word Vriend voor €1500,- per jaar

Wordt u vriend voor €1500,- per jaar, dan krijgt u

 • Voor 5 personen een jaar lang gratis toegang tot Museum Krona 
 • Ontvangt u de digitale nieuwsbrief van Museum Krona
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een exclusieve excursie
 • Eens per jaar een uitnodiging voor een gratis lezing voor 2 personen
 • De mogelijkheid tot voorinschrijving op een exclusief diner in Museum Krona
 • 2 Rondleidingen in Museum Krona voor max. 15 personen, inclusief toegang, koffie en gebak
 • 2 Keer per jaar de beschikking over onze Feestzaal voor een activiteit (max. 70 personen), inclusief koffie en thee
 • Voor 5 personen gratis gebruik van koffie en thee bij bezoek aan Museum Krona
 • Een exclusief diner aan eigen tafel voor 4 personen in Museum Krona

Daarnaast wordt uw naam of bedrijfslogo vermeld op de website van Museum Krona, op Krona's 'Wall of Fame' en in de nieuwsbrief van Vrienden van Museum Krona. Wilt u voor uw financiële bijdrage een factuur ontvangen? Stuur een mail naar info@museumkrona.nl.

Word direct vriend

 

Wordt u Vriend van Museum Krona?

Het is goed te weten is dat elke schenking aan Stichting Vrienden van Museum Krona door onze culturele ANBI-status fiscaal aftrekbaar is. Voor vragen kunt u contact opnemen met het museum via corine@museumkrona.nl of (0413) 26 34 31.

Met elke bijdrage, groot of klein, geeft u het museum de kans om te bouwen aan een toekomst met nieuwe tentoonstellingen. Zo kunt u ook schenken. U kunt eenmalig (kunst) schenken of een periodieke gift doen. Ook kunt u het museum opnemen in uw testament. Er zijn diverse mogelijkheden. Goed te weten is dat elke schenking aan Museum Krona door onze culturele ANBI-status fiscaal aftrekbaar is. Zelf hoeven wij ook geen schenk- en erfbelasting te betalen. Zo komt uw bijdrage 100% ten goede aan onze ambities. Kijk hier voor de benodigde gegevens. Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op via corine@museumkrona.nl.

Museum Krona ontvangt structurele subsidies van: 

Gemeente Maashorst

Bisdom ’s-Hertogenbosch

 

Museum Krona ontvangt structurele bijdrages in natura van: 

De Laat assurantiën

Tronix

Delo

Anna bloemen

Daarnaast mogen we incidenteel ook rekenen op de steun van onder andere:

Provincie Noord-Brabant

Mondriaanfonds

Vereniging Rembrandt

Prins Bernhard Cultuurfonds

Konferentie Nederlandse Religieuzen 

Wij zijn dankbaar voor de steun van deze partners. Wilt u ook bij deze fantastische organisatie horen? Neem dan contact met ons op via: info@museumkrona.nl.

Door mee te spelen met de VriendenLoterij draagt u bij aan het behalen van extra inkomsten en het realiseren van projecten van clubs, goede doelen en stichtingen. Ook Museum Krona is één van de goede doelen van de VriendenLoterij, en samen met uw steun kunnen we deze unieke, zeer goede kopie naar Jheronimus Bosch voor het museum verwerven. Conservator Wouter Prins legt in deze video uit waarom dit werk zo bijzonder is.

 

Meespelen

Wilt u ook bijdragen aan de aanschaf van het drieluik naar Jheronimus Bosch? Speel dan mee met de VriendenLoterij! Minimaal 40% van uw lot komt ten goede aan het goede doel en u ontvangt direct €20,- als u meespeelt. Klik hieronder op de rode button om mee te spelen voor Museum Krona.

Speel mee voor Museum Krona

Meer informatie over meespelen

Speelt u al mee met de VriendenLoterij en wilt u met uw lot bijdragen aan de aanschaf van het drieluik naar Jheronimus Bosch? Neem dan contact op met de Ledenservice van de VriendenLoterij via telefoonnummer 088 - 020 1020 en houd onze benicode bij de hand: 20503. Alvast bedankt!

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij is een organisatie zonder winstoogmerk, opgericht om structureel geld in te zamelen voor goede doelen. De VriendenLoterij maakt zich sterk voor alle organisaties die het leven mooier maken door zich in te zetten voor het behoud van het cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Denk aan de monumenten in de buurt, het theater waar u graag komt of uw plaatselijke sportvereniging. Voor het restaureren van Hollandse meesters of het opknappen van de sportclub.

Bron: VriendenLoterij

Samenwerken

Museum Krona werkt samen met andere culturele instellingen en maatschappelijke partners. Deze samenwerking leidt tot een verbreding van de mogelijkheden die binnen het museum bestaan en is voorbeeldstellend. Samen streven we ernaar om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Hieronder enkele mooie voorbeelden: het Rijksmuseum, Museum Catherijne Convent, Kunst in de Heilige Driehoek (Oosterhout), Abdij van Berne (Heeswijk) en Kloostererfgoed Centrum Sint-Agatha.

Onze sponsoren

Oprichters

Aartsengelen

Engelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.