Museum

Welkom bij Museum Krona! U vindt ons museum in een groene omgeving aan de rand van Uden (Noord-Brabant), in een eeuwenoud en deels door zusters Birgittinessen bewoond abdijcomplex. In deze unieke omgeving komt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland tot leven. Tot de rijke collectie behoort onder andere een unieke groep laatmiddeleeuwse beelden van Meester van Koudewater. Andere hoogtepunten zijn de verzameling iconen, zilver en moderne en hedendaagse kunst van onder andere Marc Mulders, Natasja Kensmil, Guido Geelen en Reinoud van Vught.

Kunst, klooster, kruidentuin

Verstopt achter de kloostermuur schuilt een oase van rust in de naar middeleeuws voorbeeld aangelegde kruidentuin. Een plek waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van de rustgevende sfeer, waarbij de geuren en kleuren van meer dan 150 planten en kruiden de zintuigen prikkelen. Neem plaats in of op het terras van museumcafé de Refter – met uitzicht op de kruidentuin – om te genieten van een kopje koffie met gebak of lunch. 

Met kunstklooster en kruidentuin vertelt Museum Krona bijzondere verhalen, over tijdloze en universele thema’s die aanzetten tot denken. De diversiteit van de kunstcollectie biedt een intrigerende blik op Nederlands erfgoed door de eeuwen heen. In wisselende tentoonstellingen zoekt Museum Krona betekenisvolle verbindingen tussen verleden en heden, tussen oude en hedendaagse kunst.

Nu te zien & geweest

 

Museum Krona is niet alleen een culturele schatkamer, maar ook een bestemming voor een veelzijdig dagje uit in Noord-Brabant. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis en erfgoed, of op zoek bent naar een plek om te ontspannen, Museum Krona en zijn omgeving bieden een perfecte combinatie voor een boeiend en verrijkend bezoek. Ontdek het zelf in het hart van Uden! Als eerste op de hoogte worden gebracht van wat er te toen en te zien is in Museum Krona? Schrijf u in voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons via Facebook, Instagram en Youtube.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.