Onderwijs & families

Voor kinderen en families is er altijd wat te beleven in Museum Krona! Van schrijven met een ganzenveer tot aan de familietentoonstelling Feest! Weet wat je viert en creatieve workshops en activiteiten. 

De Koppige Kruiden – Groep 1-2

Kosten: €3,00 per leerling

De kruidentuin van Museum Krona staat boordevol mooie bloemen en planten. De een ruikt goed, de ander smaakt lekker en er zijn planten die heel gek voelen. In de tuin groeit sinds kort echter een wortel die zich niet wil laten zien. Door middel van het gebruiken van hun zintuigen moeten de leerlingen er achter zien te komen wat er precies mis is met de wortel. Komen jullie ontdekken wat er aan de hand is?

De Droom van Birgitta – Groep 1-2

Kosten: €7,- per leerling

Museum Krona is een hele bijzondere plek. Want naast dat er veel schilderijen, beelden en andere kunstwerken te zien zijn, delen we het kloostergebouw met de zusters Birgittinessen. Zij zijn daar komen wonen omdat één vrouw de droom had om een orde te stichten: Birgitta van Zweden leefde zo’n 700 jaar geleden en haar visioenen en dromen hebben veel betekend. Tijdens de activiteit De Droom van Birgitta (Ik zie ik zie wat jij niet ziet) nemen we de leerlingen van groep 1 en 2 met spelletjes, muziek, illustraties en verhalen mee in de wereld van dromen en verbeeldingskracht.

 

Van ganzenveer tot iPad – Groep 3-4

Kosten: €3,00 per leerling

Als je in de middeleeuwen een boek wilde kopiëren, kon je het niet onder het kopieerapparaat leggen. Alle bladzijden moesten met de hand worden overgeschreven. Ook van papier hadden de meeste mensen in die tijd nog niet gehoord. Hoe maakten mensen in die tijd dan boeken? Leerlingen onderzoeken hoe het schrijven van een manuscript (een handgeschreven boek) precies werkt en mogen zelf ook met een ganzenveer schrijven.

 

Feest! In de Abdij – Groep 5-8

Kosten: €3,00 per leerling

In ieder dorp staat wel een kerk, moskee of synagoge. Maar wat gebeurt daar eigenlijk allemaal? En wat vieren mensen in deze gebouwen? In Feest! in de abdij volgen de leerlingen drie kinderen die een Joods, Islamitisch en een Christelijk feest gaan vieren. Ze verzamelen echte museumobjecten en maken hiermee een mini-tentoonstelling. Weet jij eigenlijk wat je viert?

Feest! In de abdij is een onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een initiatief van Museum Catharijneconvent.

 

Aanvraag museumbezoek voor het basisonderwijs

Activiteit of project op aanvraag

Ook voor het middelbaar onderwijs zijn er tal van mogelijkheden voor een inspirerend bezoek aan Museum Krona. Zo proberen we bij zoveel mogelijk van onze tentoonstellingen een bijpassend, educatief aanbod te ontwikkelen. Deze vindt u terug op de tentoonstellingspagina binnen onze website. Daarnaast kunenn we een rondleiding door de tentoonstellingen verzorgen of organiseren in overleg een project of activiteit op maat, zodat het perfect aansluit bij de lesstof op dat moment. 

Aanvraag museumbezoek voor het voortgezet onderwijs

Rondleidingen door het museum – Alle groepen

In het museum staan prachtige beelden en schilderijen die allemaal een bijzonder verhaal met zich meedragen. Ontdek deze verhalen over liefde, oorlog, vluchten, macht en geloof. Onze museumdocenten zijn getraind om vanuit verschillende oogpunten de kunstwerken uit te lichten, dus bij vrijwel elk thema is er een rondleiding op maat te maken.

Bent u op zoek naar informatie voor je werkstuk of onderzoek? Neem dan contact op met het museum: info@museumkrona.nl.

Aanvraag museumbezoek voor het onderwijs

Familietentoonstelling Feest! In de abdij

De familie-tentoonstelling Feest! Weet wat je viert is een leuk en leerzaam uitje voor kinderen, ouders en grootouders. Welk feest vind jij het leukst? Je verjaardag of Kerstmis? Waarom krijgen we cadeautjes met Sinterklaas en eten we zoetigheden met het Suikerfeest? Ga op ontdekkingstocht en test je kennis over de feestdagen. Of neem plaats aan de verhalentafel en speel het verhaal van bijvoorbeeld Pasen na. Leuk detail: het verhaal met jou in de hoofdrol kun je thuis terugkijken. 

Educatief programma: Ganzenveer voor groep 3-4
Archeologiedagen
Workshop De Groene Middeleeuwen

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.