Ga op interactieve ontdekkingsreis!

Ga op interactieve ontdekkingsreis!

12 april 2017 t/m 31 december 2022

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Loofhuttenfeest en Carnaval. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis? Museum Krona presenteert de interactieve tentoonstelling FEEST! In de abdij.

Reserveer je ticket(s)

Aan de hand van topstukken en bijzondere voorwerpen leer je over verschillende religieuze feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen. Engel neemt je mee in de tentoonstelling en geeft je uitleg. Je kunt spelletjes spelen, filmpjes bekijken of je eigen verhaal maken met de verhalentafel. Naast christelijke feesten komen er ook feesten uit andere religies aan bod, zoals als het Suikerfeest en Holi.

Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig langs en ga op ontdekkingsreis! Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Reserveer je ticket(s)

Gratis met de bus naar het museum!

Bezoek je Feest! In de Abdij met je klas? Dan kun je gebruik maken van gratis busvervoer van en naar het museum! Wil je hiervan gebruik maken? Neem dan even contact met ons op.

'Feest! In de abdij' is een onderdeel van 'Feest! Weet wat je viert', een initiatief van Museum Catharijneconvent, Utrecht in samenwerking met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Museum Ons' Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Tropenmuseum in Amsterdam, Wereldmuseum in Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, Kasteel Huis Bergh in ’s-Heerenberg, Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde, Villa Zapakara in Paramaribo en Museum Krona in Uden.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.