Kunst van eigen bodem

Kunst van eigen bodem

16 mei 2023 t/m 4 juni 2023

De tentoonstelling Krona als hoofdzaak is de eerste in rij van drie feestelijke jubilemexposities, waarmee we ons 50-jarig jubileum zullen aankleden.

Onze vijftigste verjaardag vieren we onder andere met 21 kunstenaars, aangesloten bij de stichting Maashorst Kunst, beter bekend als s.MaaK. Zij hebben zich laten inspireren door het thema en de tentoonstelling Krona als hoofdzaak. Ieder in zijn eigen discipline en met unieke uitingsvormen, heeft dit geleid tot een zeer diverse expositie die te zien is van dinsdag 16 t/m zondag 4 juni 2023 in de educatiezaal van Museum Krona.

De gans draagt de kroon, de gans draagt de mantel. Genoveef Lukassen

Over sMaaK

In totaal zijn er z'n 20 kunstenaars aangesloten bij Stichting Maashorst Kunst. Hun doelstelling is om het publiek in de regio Noordoost-Brabant kennis te laten nemen van de hedendaagse kunst in al haar verschijningsvormen. Ook organiseren ze tal van activiteiten zoals kunstroutes en lezingen voor volwassenen en kinderen en willen ze het publiek de gelegenheid geven om het kopen van kunst laagdrempelig te maken.
 

Deelnemende kunstenaars | Jacqueline van Lieshout, Marga Jansen Hegge, Ine van Grinsven, Toon Derks, Georges de Groot, Anthony Litjes, Maria van der Laar, Anita Eijgermans, René Klarenaar, Peer ten Westenend, Kathleen Ousley, Ed Beekmans, Antoinette van der Velden, Stefanie van den Elzen, Rob van Doorn, Marlies van Hoof, Molitoriz / Ton Smulders, Betsie Zegers- van Casteren, Genoveef Lukassen, Maarten van den Elzen en Marie Verstegen.

 

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.