Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Museum Krona is weer open. Speciaal voor u. Bekijk hier de veelgestelde vragen over uw museumbezoek.

Om echt even tot uzelf te komen en samen met uw gezelschap te genieten vragen wij u nog steeds online te reserveren. Zo bent u er zeker van dat u het museum op het door u gewenste moment kunt bezoeken. Bij drukte kan het namelijk zijn dat we bezoekers moeten verzoeken om even te wachten voor uw en hun eigen comfort en veiligheid (RIVM-richtijnen). Daarnaast hebben we diverse maatregelen getroffen om uw bezoek op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. 

Reserveer uw tickets  

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers.
  Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende ruimte. Per ruimte wordt dit aantal aangegeven. We hanteren aangepaste wachtrijen en er zijn eenrichtingslooproutes, zowel in het museumgebouw als in de kruidentuin. De veiligheid van de gasten en onze medewerkers staat altijd voorop.
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.
  Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers attenderen gasten op de afspraken.
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
  Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals audioapparatuur, de deurklinken, tafels, de toiletten.

Ook zijn er 'nieuwe' spelregels:

 • U mag Museum Krona alleen bezoeken als iedereen in uw huishouden (tenminste 24 uur) klachtenvrij is.
 • U houdt anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw eigen gezelschap.
 • U volgt altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum op. 
 • U volgt de hygiënemaatregelen.
 • U volgt altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum. 

Een reservering is niet verplicht meer. Toch adviseren wij u om uw museumbezoek nog steeds online te reserveren. Zo bent u er zeker van dat u het museum op het door u gewenste moment kunt bezoeken. Bij drukte kan het namelijk zijn dat we bezoekers verzoeken om even te wachten voor uw en hun eigen comfort en veiligheid (RIVM-richtijnen). 

Reseveer uw tickets hier

Het is weer mogelijk om groepsrondleidingen te boeken. Wilt u alles weten over de (kunst)schatten binnen de kloostermuren? We leiden u langs alle hoogtepunten en de actuele tentoonstelling(en). Rondleidingen kunnen gereserveerd worden bij de balie, telefonisch of online. Dat geldt ook voor de speciale combi-arrangementen met o.a. een lunch in de Refter.

Voor schoolbezoek kunt u mailen naar: educatie@museumkrona.nl

Er is een garderobe aanwezig in Museum Krona. Uit veiligheidsoverwegingen is deze verplaatst naar De Refter. Dit heeft tot gevolg dat de kluisjes niet meer bereikbaar zijn. Rugzakken en grote tassen (>A4)  moeten achtergelaten worden bij de balie. Dit is op eigen risico. 

De audiotours zijn gewoon beschikbaar. Via deze toestellen krijgt u informatie over de kunstwerken. Voor en na gebruik desinfecteren wij de apparatuur. De audioapparatuur is gratis. U kunt de apparatuur boeken bij uw online reservering (Bijzonderheden). De apparatuur kunt u ophalen bij de balie.

We hebben verschillende maatregelen genomen om het nuttigen van koffie met gebak en kleine lunchgerechten op een veilige manier te laten verlopen. Zo zijn de terrassen binnen en buiten bijvoorbeeld ingericht op basis van de genomen maatregelen. Daarnaast is het enkel mogelijk om af te halen. Het kan zijn dat we het assortiment tijdelijk verkleinen. Wij verzoeken u met pin of contactloos te betalen. 

De Museumshop is geopend. Ook hier hanteren wij een maximaal aantal bezoekers. Graag hier rekening mee houden. Daarnaast verzoeken wij u met de pin of contactloos te betalen.

Het museum blijft, ondanks de Coronamaatregelen, toegankelijk voor rolstoelen en grote kinderwagens.

Houd voor actuele zaken met betrekking tot uw museumbezoek deze pagina in de gaten. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.