Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Museum Krona is weer open. Speciaal voor u. Bekijk hier de veelgestelde vragen over uw museumbezoek.

Om echt even tot uzelf te komen en samen met uw gezelschap te genieten vragen wij u nog steeds online te reserveren. Zo bent u er zeker van dat u het museum op het door u gewenste moment kunt bezoeken. Bij drukte kan het namelijk zijn dat we bezoekers moeten verzoeken om even te wachten voor uw en hun eigen comfort en veiligheid (RIVM-richtijnen). Daarnaast hebben we diverse maatregelen getroffen om uw bezoek op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. 

Reserveer uw tickets  

Dit zijn de belangrijkste maatregelen:

 1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers.
  Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende ruimte. Per ruimte wordt dit aantal aangegeven. We hanteren aangepaste wachtrijen en er zijn eenrichtingslooproutes, zowel in het museumgebouw als in de kruidentuin. De veiligheid van de gasten en onze medewerkers staat altijd voorop.
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.
  Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers attenderen gasten op de afspraken.
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
  Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals audioapparatuur, de deurklinken, tafels, de toiletten. Daarnaast dragen al onze medewerkers en vrijwilligers een mondkapje.

Ook zijn er spelregels voor u:

 • U mag Museum Krona alleen bezoeken als iedereen in uw huishouden (tenminste 24 uur) klachtenvrij is.
 • U houdt anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot uw eigen gezelschap.
 • U draagt een mondkapje bij het betreden van het museum.
 • U volgt de hygiënemaatregelen.
 • U volgt altijd de aanwijzingen van medewerkers van het museum. 

Iedereen die een bezoek brengt aan Museum Krona moet vooraf een reservering plaatsen. Doordat we werken met een maximale bezoekerscapaciteit per dag, is het noodzakelijk dat u uw dag en een tijdstip reserveert. Hierdoor weten we precies hoeveel gasten we nog kunnen ontvangen. 

Ook in deze gevallen is het nodig om te reserveren:

 • u heeft een Museumjaarkaart
 • kinderen (Het bezoek blijft uiteraard gratis!)
 • u bent lid van ICOM, Vereniging Rembrandt en/of Vrienden van Museum Krona 

Reseveer uw tickets hier

Groepsrondleidingen, -arrangementen, - tickets of -activiteiten kunnen vanaf heden worden geboekt. Uiteraard houden we hierbij rekening mewt de eisen van het RIVM. Mail voor een groepsbezoek naar karin@museumkrona.nl.

Voor schoolbezoek kunt u mailen naar: educatie@museumkrona.nl

Er is een garderobe aanwezig in Museum Krona. Uit veiligheidsoverwegingen is deze verplaatst naar De Refter. Dit heeft tot gevolg dat de kluisjes niet meer bereikbaar zijn. Rugzakken en grote tassen (>A4)  moeten achtergelaten worden bij de balie. Dit is op eigen risico. Kijk hiervoor naar de algemene voorwaarden die u automatisch heeft geaccepteerd met ene bezoek aan onze locatie.

De audiotours zijn gewoon beschikbaar. Via deze toestellen krijgt u informatie over de kunstwerken. Voor en na gebruik desinfecteren wij de apparatuur. De audioapparatuur is gratis. U kunt de apparatuur boeken bij uw online reservering (Bijzonderheden). De apparatuur kunt u ophalen bij de balie.

Ons museumcafé de Refter is tijdens openingstijden van het museum geopend voor publiek. De Refter is ook toegankelijk voor mensen die uitsluitend naar de Refter komen, zonder een bezoek aan het museum.

De museumshop is geopend. U kunt kijken naar ene groot assortiment Chagall producten en souvenirs. Tevens beschikt de museumshop over allerlei zaken betreffende het Kloosterpad. 

Het museum blijft, ondanks de Coronamaatregelen, toegankelijk voor rolstoelen en grote kinderwagens.

Houd voor actuele zaken met betrekking tot uw museumbezoek deze pagina in de gaten. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.