Feestelijke opening met inspirerende activiteiten

Feestelijke opening met inspirerende activiteiten

4 juni 2022 van 11:00 tot 17:00

Op 4 juni aanstaande staat Museum Krona in het teken van de opening van de expositie Dalí. Bijbel, Surrealisme, Games. Met een scala aan inspirerende  activiteiten willen we deze dag van een feestelijk Dalí-tintje voorzien. We nodigen u van harte uit om dit met ons te vieren! Het bijwonen van deze Dalí Dag is kosteloos op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Wanneer van u een extra bijdrage wordt gevraagd, staat dat bij de activiteit vermeld.

Programma

Live kookdemonstratie

Vanaf 12.00 uur

In 1973 bracht Dalí zijn kookboek Les Diners de Gala uit, boordevol surrealistische en extravagante recepten. Volg vanaf 12.00 uur een live kookdemonstratie à la Dalí door chef Ron Koks (Smit Vis), met alle ins en outs over dit extravagante zeewezen en waarvan u natuurlijk ook een hapje kunt proeven. Wat staat er op het menu? Kreeft!

Schilderworkshop

Van 12.00 - 14.30 uur en van 14.30 - 17.00 uur

Dalí is de meest beroemde exponent van het surrealisme. In zijn vertolking van de Bijbel laat hij een andere, minder bekende kant van zichzelf zien; een serie ongekend van virtuositeit, van kleur en expressiviteit. Duik in het brein van Dalí en creëer onder begeleiding van kunstenares en docente Simone Boogers een kunstwerk, geïnspireerd op deze surrealistische meester. U kunt deelnemen aan de sessie van 12.00 tot 14.30 uur of van 14.30 tot 17.00 uur. Voor deelname vragen wij u een bijdrage van €10,- inclusief materiaal. Ook kinderen zijn van harte welkom om deel te nemen!

Boek uw ticket(s) voor de schilderworkshop

Spread uit 'Les Diners de Gala'. Beeld via Taschen.

Lezing Religie, surrealisme en games

14.15 uur

In het tweede deel van de expositie wordt stilgestaan bij de erfenis van Dalí en de verbeelding van de Bijbel in onze tijd, waarvan de meest interessante ontwikkelingen momenteel in de video- en gamewereld lijken te zitten. Het is in deze wereld waarin de figuren van Dalí oppoppen, waarin toeschouwer en speler worden opgezogen in een onbegrensde fantasiewereld. Cultuurtheoloog Frank Bosman, tevens gastcurator voor het onderdeel games in de expositie, neemt u mee in de wereld van games en virtual reality, waarin hij de betekenis van Dalí, het surrealisme en de exploitatie van de Bijbel in de gamewereld schetst.

Interview NFTs voor dummies

14.45 uur

We gaan in gesprek met kunstenaar Niels Broszat, die het spanningsveld tussen analoge en digitale technieken onderzoekt. Zijn NFT The idea of Syrian gardens (2022) wordt gedurende de expositie tentoongesteld. Wat is een NFT, wat maakt het bijzonder in de context van Museum Krona en wat betekent het voor de toekomst van musea.

The idea of Syrian gardens, 2022. NFT door Niels Broszat

De expositie Dalí. Bijbel, Surrealisme, Games is te zien in Museum krona vanaf zaterdag 4 juni t/m zondag 23 oktober 2022. Het project is mede mogelijk gemaakt door De Provincie Noord-Brabant (KunstLoc), Mr. Paul de Gruyter Stichting en Gemeente Uden (Cultuurfonds). 

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.