Stille getuigen

Stille getuigen

16 juni 2012 t/m 11 november 2012

Bomen bieden luisterend oor in De Maashorst
Hybride tussen boomhut en biechtstoel verbindt natuurgebied met het MRK

Als bijzonder onderdeel van de expositie De Boom in natuur, cultuur en religie ontwierpen de kunstenaars Sjaak Langenberg & Rosé de Beer 8 bouwwerken die het midden houden tussen een boomhut en een biechtstoel. Deze Stille Getuigen zijn geplaatst in Natuurgebied De Maashorst, het grootse aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant.

De ene boom wordt gekapt en de andere vereerd. Die dubbele moraal noopt tot bezinning. “Fietsers en wandelaars kunnen zich even terugtrekken in de bouwwerken bij een boom om hun hart te luchten of gewoon om even tot rust te komen, want zelfs in de vrije tijd komt de recreërende mens soms moeilijk tot rust. De boom daarentegen is geduldig, de natuur biedt altijd een luisterend oor. De boom vertelt het niet verder,” aldus de kunstenaars.

De Stille Getuigen sluiten aan bij de thema’s ‘Gezonde geest in een gezond lichaam’ en ‘Cultuurhistorie en religie’ uit het Maashorst Manifest, de toekomstvisie voor het natuurgebied. Leerlingen van het VMBO/Udens College hebben meegeholpen met de bouw.

WandelroStichting Lokale Agenda 21 Uden

Stichting Lokale Agenda 21 heeft deze fietsroute samengesteld. Zij zet zich in Uden in voor een duurzame samenleving met o.a. de aanplant van een educatief klimaatbos aan de Patrijsweg. In De Maashorst is tevens een bomenwandelroute uitgezet met Stille Getuigen op de route. De routebeschrijving van Bomen in De Maashorst is verkrijgbaar in Natuurcentrum Slabroek (€1,75).

Stichting Lokale Agenda 21 Uden

Stichting Lokale Agenda 21 heeft deze fietsroute samengesteld. Zij zet zich in Uden in voor een duurzame samenleving met o.a. de aanplant van een educatief klimaatbos aan de Patrijsweg.

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.