Ga mee op ontdekkingsreis

Ga mee op ontdekkingsreis

16 augustus 2023 van 14:00 tot 16:00

Achter de dikke kloostermuren ligt de mooiste tuin van Maashorst verstopt! Op woensdag 16 augustus kun je met ons op ontdekkingsreis door onze kruidentuin en leer je van alles over de verschillende bloemen en planten die er te vinden zijn. Ook ga je zelf speurend en creatief aan de slag en krijg je na afloop een leuke verrassing mee naar huis! Dus ben je op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin in de laatste weken van de zomervakantie? Meld je aan via de rode button hieronder!

Meld je aan

Expeditie Kruidentuin

We beginnen om 14:00 uur met een interessante inleiding over de tuin. Hoe is deze opgebouwd en wat is er allemaal te vinden? Je leert goed te kijken naar de verschillende type bloemen, planten en kruiden. Van keukenkruiden tot verfstofplanten en zeldzame, oude gewassen.  Vervolgens ga je door middel van een leuke speurtocht aan de slag om de tuin nóg beter te leren kennen. Heb je alle hoeken ontdekt? Dan ga je creatief aan de slag met het schilderen en versieren van jouw eigen, mooiste kruiden- en bloementuin. Tussen 15.30 en 16.00 uur is de activiteit afgelopen.

Programma en kosten

14.00 uur | Start activiteit met inleiding

14.15 uur | Speurtocht in de kruidentuin

14.45 uur | Pauze met een glaasje ranja en iets lekkers

15.00 uur | Kruidentuin schilderen en versieren

De kosten voor de activiteit bedragen €5,00 per persoon en zijn inclusief toegang tot de kruidentuin en het museumcafé, iets te drinken en wat lekkers voor de kinderen en een kopje koffie of thee voor de ouders. We hebben plek voor maximaal 15 kinderen, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Meld je aan

De kosten zijn exclusief museumbezoek. Wil je na afloop van de activiteit het museum zien? Dan zijn de reguliere entreetarieven van toepassing óf vraag je gratis entreebewijs aan als inwoner van de gemeente Maashorst!

Deel deze pagina

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Het e-mailadres wordt alleen gebruikt voor het toezenden van onze digitale nieuwsbrief. U kunt u op elk gewenst moment weer afmelden voor deze nieuwsbrief.